نمانامه: سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کُردی «لندن» با «تجلیل از فرهنگ و سینمای کُردی» و با نمایش ۳۱ اثر از کارگردانان ایرانی و دیگر کشورهای جهان در شهر لندن کشور انگلستان برگزار میشود.
سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کُردی «لندن» و نهمین دوره مسابقه فیلم کوتاه یادبود «یولماز گونای» Yılmaz Güney با شعار «تجلیل از فرهنگ و سینمای کُردی» و با نمایش ۳۱ اثر در سه بخش فیلمهای سینمایی، مستند، انیمیشن و کوتاه، در قالبهای داستانی، مستند و تجربی، در چندین بخش رقابتی، از جمله؛ بخش «رقابتی اصلی»، بخش «رقابتی فیلم کوتاه»، بخش «رقابتی فیلمهای کوتاه مستند»، بخش غیررقابتی، نشست تخصصی با محوریت «سینمای کُردی»، کارگاههای آموزشی و … یکم تا هشتم مهرماه امسال (۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲) در سینماهای «ریو» Rio، «ویو» Vue و «پرنس چارلز»Prince Charles در شهر لندن پایتخت کشور انگلستان برگزار میشود.
در بیانیه مطبوعاتی سیزدهمین دوره جشنواره جهانی فیلم کُردی «لندن» LKFF آمده است: «سیزدهمین دوره برنامهای از پیش انتخاب شده از فیلمهایی را ارائه میدهد که در فاصله سالهای ۲۰۲۲ ـ ۲۰۲۱ اکران شدهاند. ما جدیدترین و بهترین فیلمهای جدید کُردی را که در طول همهگیری ویروس کرونا فرصت تماشای آنها داده نشده است، را به نمایش خواهیم گذاشت.
طی ۲۱ سال گذشته، جشنواره فیلم کُردی «لندن» London مجموعهای از فیلمها و مستندهای کُردی را بر روی پردههای نقرهای شهر لندن آورده است. پس از همهگیری جهانی کووید ۱۹، جشنواره دو نسخه موفق آنلاین را برگزار کرد، بنابراین در سپتامبر امسال، جشنواره فیلم کُردی لندن برای تجلیل از استعدادهای غنی صنعت فیلم و سینمای کُردی به ریشههای خود بازمیگردد.
بلیت آثاری که در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کُردی «لندن» به نمایش درمیآیند؛ در سایت جشنواره به نشانی www.lkff.co.uk در دسترس علاقهمندان به سینماست و تماشاگران حاضر در این رویداد سینمایی این فرصت را دارند؛ تا با سینماگران حاضر در جشنواره، دیدار و گفت و گو کنند.
فرهان استرک Ferhan Sterk مدیر جشنواره فیلم کُردی «لندن» درباره سیزدهمین دوره این رویداد سینمایی گفت: از انتخاب فیلمهای امسال بسیار راضی هستم و امیدوارم تماشاگران نیز از فیلمهای امسال لذت ببرند. ما آثار خوبی را در برنامه ویژهای گنجاندهایم تا طعم سینمای کردستان را به همه بینندگان یادآوری کنیم، با داستانهای خاص و منحصر به فردی که ما را به جایی که از آن آمدهایم؛ بازمیگرداند. قرار است فرهنگ و هنر را به پردههای بزرگ سینمایی بازگردانیم و با جوامع مختلف در لندن و دیگر ملتهای جهان ارتباط برقرار کنیم.
شریبان سیور Sheriban Suyur مدیر برنامهریزی سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کُردی «لندن» اظهارداشت: دیدار دوباره با مردم و به اشتراک گذاشتن تجربه تماشای فیلمها در کنار هم بر روی پرده نقرهای سینما، فوقالعاده خواهد بود. پنلها، کارگاهها و مهمانیهای جشنواره فیلم کُردی «لندن» باعث شادی و احساس وحدت در هنگام جشن سینمای کُردی در محل برگزاری جشنواره میشوند. افتتاحیه، اختتامیه و مراسم اهدای جوایز، فضای فوقالعادهای را برای تماشاگران و سازندگان فیلم ایجاد میکند تا دور هم جمع شوند و از سینمای کُردی لذت ببرند.
جشنواره فیلم کُردی لندن، بر این باور است که سینما شکلی قدرتمند و تأثیرگذار از بیان هنری است که ابزاری برای رهایی و ابراز وجود است. این جشنواره، بستری محوری را برای فیلمسازان کُرد و غیرکُرد فراهم میکند تا فیلمهایی با هر سبک، موضوع و ژانری را به نمایش بگذارند که در آثارشان؛ داستانها و تجربیات ناگفته مردم کُرد در جهان را برجسته میکنند.
جشنواره فیلم کُردی لندن به عنوان یک رویداد نمایشی برای سینمای کُردی به راه خود ادامه خواهد داد و با پرورش و اهمیت دادن به استعدادهای استثنایی و سینمای کُردی از منطقه و سراسر جهان، به رشد و توسعه صنعت فیلم کُردی کمک خواهد کرد.
این رویداد سینمایی نقش مهمی در افزایش دسترسی به فیلمهای بینالمللی ایفا میکند که توسط فیلمسازان کُرد با موضوعات مرتبط با کردها که توسط هر کارگردانی برای مخاطبان ساخته شدهاند. نه تنها فیلمهایی درباره کُردها در سراسر خاورمیانه از جمله ایران، عراق، سوریه و ترکیه گرد هم میآورد بلکه به عنوان پلتفرمی عمل میکند که مخاطبان خاورمیانه و غربی را برای گسترش گفت و گوی فرهنگی بین جوامع مختلف در بریتانیا گرد هم میآورد.
جشنواره فیلم کُردی لندن که از سال ۲۰۰۱ آغاز به کار کرده است، بزرگترین جشنواره آثار کُردی در سراسر دنیا در مورد مردم کُرد یا مسائل مربوط به آنهاست که همه ساله با حضور فیلمهای فیلمسازان کُرد و غیرکُرد جهان؛ در چندین بخش رقابتی و غیررقابتی، کارگاههای آموزشی، نشستهای تخصصی، جلسات نقد و بررسی فیلمها و … در شهر لندن برگزار میشود. هر ساله فیلمسازان ایرانی با آثار خود و یا به عنوان داور، در این رویداد مهم سینمایی حضور مؤثر و پرباری دارند.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0