پایگاه خبری نمانامه: آیتالله حاج سید رضی شیرازی، مجتهد، فقیه و فیلسوف و از نوادگان میرزای شیرازی استاد مبرز حوزه علمیه تهران دار فانی را وداع گفت.
پروفسور سیدحسن امین فیلسوف و ادیب ایرانی در پی درگذشت وی نوشت:
« روح بلند استاد بزرگوار من در فلسفه صدرایی، جامع المعقول و المنقول، سیدالعلمای تهران، نواده ی میرزای بزرگ شیرازی ( صاحب فتوای تنباکو ) حضرت آیت الله آقا رضی شیرازی به ملکوت اعلی پیوست. من شواهد الربوبیه ملاصدرا و بخشی از منظومه حکمت سبزواری را نزد ایشان خواندم. اللهم ارفع درجته و احشره مع اجداده الطاهرین. آمین یا رب العالمین»
زندگینامه:
آیتالله حاج سید رضی شیرازی وی در نجف اشرف به تحصیل مراحل علمی، اعم از مقدمات، سطح و خارج فقه و اصول پرداخت. برجستهترین استادان ایشان در نجف بزرگانی همچون سید محمد حسین شیرازی، جد مادری ایشان محمدکاظم شیرازی و حسین حلی بودهاند. ایشان نخستین اجازه اجتهاد را در سالهای جوانی از محمد حسین کاشف الغطاء دریافت کرد. خارج فقه را به مدت هفت سال از محمدتقی آملی درک فیض کرد.
کتب فلسفه و عرفان از قبیل شرح منظومه، اشارات، اسفار و شرح فصوص را نزد فلاسفه و فقهای مشهوری چون آقا میرزا مهدی الهی قمشهای، آقا میرزا ابوالحسن شعرانی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، آقا میرزا احمد آشتیانی، فاضل تونی، میرزا محمدعلی حکیم شیرازی و حائری سمنانی فرا گرفت.
آثار
درسهایی از شرح منظومه: ابیات حکیم الهی، ملاهادی سبزواری (۱۲۱۲-۱۲۹۰ ه. ق) در حکمت الهی و مباحث مرتبط با آن (۱۰۴۹ بیت) با عنوان المنظومه فی الحکمه شناخته میشود. همچنین شرح جامع او بر همین ابیات، به شرح منظومه، در نزد اهل حکمت شناخته شدهاست. این کتاب مجموعه تقریرات دروس سید رضی شیرازی و توضیحات لازم و ضروری پیرامون فهم هر قطعه از ابیات منظومه است. این اثر در ۲ مجلد و بیش از ۲ هزار صفحه توسط انتشارات حکمت در سال ۱۳۸۳ برای نخستین بار منتشر و به عنوان کتاب برگزیده سال حوزه انتخاب شد.
نگاه ناب: کتابی است که به منظور تقویت مبانی نسل جوان در و حل گرههای فکری آنان در سال ۱۳۵۰ تألیف شده است. این اثر ارزشمند یک دوره اصول عقاید شیعه به شیوهای بدیع و استدلالی عرضه و دهها نکته دقیق علمی و فلسفی در آن تبیین شده است. نسخه اولیه این کتاب با عنوان نقد و طرح اندیشهها در مبانی اعتقادی به زبانهای اسپانیولی و عربی ترجمه گشته است.
مجموعه زلال حکمت (مجموعه سخنرانیها): مجموعهای از سخنرانیهای وی در مسجد شفا است که بعد از پیادهسازی و تصحیح در سه جلد با عناوین تفسیر، اخلاق و عقاید توسط انتشارات اطلاعات منتشر شده است.
الاسفار عن الاسفار: کتاب الحکمه المتعالیه فی الاسفار العقلیه الاربعه مهمترین اثر صدرالمتالهین (ملاصدرای شیرازی) است، وی در این کتاب حکمت متعالیه را بنیانگذاری کرد و ابداعات و نظریات فلسفی و حکمی خود را در آن گنجانده است،.کتاب الاسفار عن الاسفار به قلم سیدرضی شیرازی رموز و پیچیدگیهای اثر صدرالمتألهین با بیانی گویا تشریح شده است و زمینه فهم درست مبانی حکمی و عرفانی فراهم آمده است.
حافظان شریعت، مجموعه حیات نیاکان جلد بیست و سوم، در طریق معرفت، زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی فقیه دانا و حکیم توانا نام چهار اثر در مورد حیات علمی، فقهی و فلسفی سید رضی شیرازی است که به چاپ رسیده است.
در سالیان گذشته تعداد زیادی (حدود ۵۰۰ نفر از سال ۱۳۵۱ تا به امروز) از پیروان ادیان مختلف و با ملیتهای متفاوت به دستان وی با بهرهگیری از استدلالات کلامی و فلسفی به دین مبین اسلام و مذهب جعفری روی آوردهاند.
پایگاه خبری نمانامه درگذشت این عالم و فقیه وارسته را تسلیت میگوید.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0