پایگاه خبری نمانامه: دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف، یادی از مرحوم علی سلیمانی و پاسداشت سالها فعالیت مسعود جعفری جوزانی به کار خود پایان داد.
به نقل از ایسنا؛ در بخش ویژه این مراسم که شامگاه ۲۴ دی ماه برگزار شد با آیین پاسداشت مسعود جعفری جوزانی، نویسنده، کارگردان و فیلمساز همراه شد. در این آیین با حضور پیمان جبلی (رئیس صداوسیما)؛ امرالله احمدجو (کارگردان سریال «روزی روزگاری»)؛ مادر شهیدان خالقیپور، چفیه فرزند شهیدش رسول خالقیپور را به عنوان جایزه ویژه جشنواره عمار، به مسعود جعفری جوزانی اهدا کرد.
پیمان جبلی، رئیس صداوسیما پیش از تقدیر از مسعود جعفری جوزانی در سخنانی گفت: ایام سالگرد شهادت سردار دلها را پشت سر گذاشتیم و در آستانه چهل و سومین پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و در حال تجربه کردن دغدغههای متفاوتی در جامعه هستیم که از جنسهای مختلفی هستند. دغدغه دین اخلاق، معیشت، اقتصاد و سیاست. سالگرد شهادت حاج قاسم و سالگرد انقلاب و مسائلی که امروز به آن مبتلاییم تنها با یک کلمه رمز گونه گره خورده است و آن رمز چیزی نیست جزء مردم. خدا را شکر میکنم که توفیق داد در این جشنواره مردمی حضور داشته باشم. عمار یکی از راه حل های مسائل ما است. مهم این است که مردم و خودمان را باور کنیم تا زمانی که مردم را باور نداشته باشیم مشکلی را نمی توانیم حل کنیم. الان از عیادت نادر طالب زاده به اینجا میآیم، سلام به همه رساندند و حالشان هم خوب بود امیدواریم خدا سلامت و شفای کامل ایشان را عنایت کند.
جعفری جوزانی: هنر و هنرمند نیاز به آزادی دارد
مسعود جعفریجوزانی پس از دریافت جایزه ویژه این بخش از دست مادران خالقیپور با بیاناینکه دریافت جایزه این بخش افتخار بزرگی است، اظهار داشت: جایزه جشنواره عمار بهتر از همهی جایزههای دنیاست. حس حضور در جشنواره عمار مثل چیزی است که اوایل انقلاب آرزو داشتیم. اوایل انقلاب بچهها بهقدری انرژی داشتند که میتوانستند قله دماوند را جابهجا کنند اما آن بچهها را آرام آرام ناامید کردند و خانه نشین شدند.
این فیلمساز تصریح کرد: امروز خدمت جوانان خلاق و هنرمند کشورم رسیدم تا بگویم من نه خود را هنرمند و نه خود را شایسته پاسداشت میدانم چراکه تردید ندارم هنرمندان بهتر از من بسیار است.
جعفریجوزانی خطاب به مدیریت فرهنگی کشور گفت: می خوام یادآوری کنم که زندگی سخت شکننده و ناپایدار است. یادآوری کنم که همه ما و حتی شما که قرعهی بهنامتان افتاده و در مسندی قرار گرفتهایم زمان برایمان هچون ابرهای بهاری شتابناک در حرکتاند و تا چشم بر هم بزنید همه چیز گذشته و تمام شده است. دلم میخواهد یاد کنم از کسانی که سالهاست راه تنفس را بر هنرمندان جوان بستهاند و بستگان خود و هممسلکان خود را در کار قرار دادند. میخواهم از آنها که زانوی مرگبارشان را بر گردن هنرمندان و استعداد خلاق و نیروهای جوان گذاشتهاند، درخواست کنم که زانویشان را از گردن هنرمندان و استعدادهای خلاق کشور بردارند.
این فیلمساز تاکید کرد: هنر و هنرمند نیاز به آزادی دارد؛ نیاز به تنفس دارد و هوای تازه میخواهد. تمنا میکنم بدانید که این چند روز گذراست، دست بردارید. اگر میخواهید نامی، نه ننگی از شما بماند این چند روز را مغتنم بدانید و از به این ملت نجیب و سرافراز اعتماد کنید و اجازه دهید استعدادهای جوانان رشد کند.
جعفریجوزانی به ممنوع القلم کردن جبار آذین اشاره کرد و گفت: جبار آذین که از اهالی دانشگاه و فرهیخته است و در جهت شما سخن میگوید اما متاسفانه وقتی میگوید شکاف طبقاتی وجود دارد ممنوع کار میشود. او کار به جایی ندارد و دنبال زر و زور نیست و اصلا دستش به جایی نمیرسد.
همچنین در آیین اختتامیه جشنواره فیلم عمار که با اجرای محمدرضا شهبازی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، جوایز متعددی به برگزیدگان اهدا شد.
در بخش مستند نهضت جهانی مستضعفین، لوح افتخار جشنواره به اثر «داستان فوتبال(رقصنده با گرگها)» به کارگردانی مهدی افضلزاده تقدیم شد.
در بخش مدافعان حرم نیز لوح افتخار جشنواره به اثر «ژنرال» مهرداد یوسفی و اثر «آقای اصغر اکبر من» به کارگردانی احمد عبدالرحیمی اهدا شد.
فانوس جشنواره نیز به اثر «محاصره ۳۶۰ درجه» به کارگردانی حامد هادیان اهدا شد.
هیئت داوران جشنواره در بخش مستند؛ حافظه ملی، لوح افتخار جشنواره را به اثر «نائب الامام» به کارگردانی محمدعلی یزدانی و اثر «جستجوگر» به کارگردانی محمدمهدی ابراهیمی نصر اهدا کرد.
فانوس جشنواره نیز به اثر «پسر طلایی» به کارگردانی عباس وهاج تعلق گرفت.
در بخش مستند؛ تاریخ فرهنگی اجتماعی و دفاع مقدس لوح افتخار جشنواره به «شهرک دارخوین» به کارگردانی سیدمجتبی خیام الحسینی، «آورتین» به کارگردانی حسن وزیرزاده و «زنان جبهه شمالی» به کارگردانی محمد مجیدپور را اهدا شد.
فانوس جشنواره نیز به اثر «کد۰۲۴» به کارگردانی عبدالرضا رحمانی نسب اهدا شد.
رضا برجی از داوران بخش مستند؛ تاریخ فرهنگی اجتماعی و دفاع مقدس در بخشی از این اختتامیه بیان کرد: بیانیه گام دوم رهبری بیانیهای سنجیده شده است که در همه ابعاد برای ما برنامه و نقشه راه دارد که برای تدوین آن از نظر کارشناسان متخصص استفاده شده است اما متاسفانه همه مسوولین آن را فراموش کرده اند یا شاید نخواندهاند. بیانیه گام دوم برای اقتصاد، اجتماع و فرهنگ ما برنامه دارد اما فراموش شده است.
در ادامه این مراسم، پس از اجرای گروه سرود وصال تهران و پخش بخشهایی از مستند «زنان جبهه شمالی»، همسر شهید محمد جنیدی از سوژههای این مستند بیان کرد: از ویژگیهای حاج اقا جنیدی امام جمعه اسبق رودسر نگاه ویژه ایشان نسبت به زن بود. نسبت به خانواده خیلی اهمیت میدادند. به ما میگفتند بعد از پیروزی انقلاب شما زنها باید از جهت علمی و فرهنگی رشد کنید. انقلاب به زن احتیاج دارد و باید زن ها خود را در انقلاب نشان دهد. ارزش و احترام زن در غرب، آنطور که باید و شاید رعایت نمیشد. انقلاب آمد و به زنها ارزش داد. تا زن بودن خود را بشناسند.
در بخش مستند؛ ملت قهرمان، لوح افتخار جشنواره به اثر «به رنگ مریم» حمید اکبرپور و «اباشه» به کارگردانی میثم جهان بین تقدیم شد
در بخش مستند؛ جنگ اقتصادی، لوح افتخار جشنواره به اثر «گنج پنهان» به کارگردانی مظفر حسینخانی هزاوه و لوح افتخار بهترین پژوهش مستند «اکس نیهیل ، یک تراژدی اقتصادی» به کارگردانی محمد رضا نیرومند تقدیم شد.
فانوس این بخش به اثر «یکی از ما (بیبی)» به کارگردانی امیر اطهر سهیلی اهدا شد.
در بخش مستند؛ رویای ایرانی، لوح افتخار جشنواره به اثر «رفاقت هایتک» به کارگردانی هاشم مسعودی و محمد صادق رمضانی مقدم تقدیم شد.
در این بخش داوران اثری را شایسته فانوس ندانستند.
هیات داوران جشنواره در بخش مستند؛ نقد درون گفتمانی، لوح افتخار جشنواره را به اثر «آدرس غلط» به کارگردانی محمدهادی اینانلو و «بلوار اتحاد» به کارگردانی صادق زارع اهدا کرد.
فانوس این بخش به اثر «نان گزیدهها۲» به کارگردانی محمدرضا حاجمحمدحسینی تقدیم کرد.
گرامیداشت و یادی از مرحوم علی سلیمانی
در ادامه این مراسم، با پخش مستند کوتاهی، یاد و نام مرحوم علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون گرامی داشته شد. سلیمانی علاوه بر بازیگری، کارگردانی مشترک فیلم سینمایی «اشنوگل» را هم در کارنامه دارد، مرداد امسال به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.
در بخش دیگری از اختتامیه دوازدهمین جشنواره عمار، نشان شهید سیاح به زهرا آراسته نیا اکران کننده دزفول خوزستان اهدا شد. آراسته نیا بعد از دریافت نشان سیاح، شعری طنز درباره مسائل روز و اکرانهای مردمی جشنواره عمار خواند.
در بخش مستند «جنگ نرم»، لوح افتخار جشنواره به اثر «کودتای لیتیومی» به کارگردانی سجاد رضا زاده و فانوس جشنواره به اثر «قیچی تیز» به کارگردانی علیرضا باغشنی اهدا شد.
همچنین داوران جشنواره در بخش فیلم «داستانی کوتاه» لوح افتخار جشنواره را به اثر «کوچههای خراسان» به کارگردانی مشترک امیر بشیری و سجاد انتظاری تقدیم کرد.
فانوس این بخش به اثر «نگین سلیمان» به کارگردانی محمدامین امامی تعلق گرفت.
هیات داوران در بخش فیلم «داستانی بلند» لوح افتخار بهترین بازیگری نیز به گلاره عباسی برای بازی در فیلم داستانی «دختر ایران» اهدا کرد.
لوح افتخار بهترین صدابرداری نیز به حسین بشاش و بهترین تصویربرداری به هاشم مرادی برای اثر «تروا» تقدیم شد.
در این بخش، هیئت داوران فانوس بهترین کارگردانی را به سیدجلال دهقانی اشکذری برای اثر «دختر ایران» اهدا کرد.
همچنین فانوس ویژه دبیر جشنواره نیز به محمد علیزاده فرد برای اثر«تروا» تقدیم شد.
در این بخش ، هیئت داوران هیچ اثری را شایسته دریافت فانوس جشنواره ندانست.
در ادامه اختتامیه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، پس از شعرخوانی فرزند شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده، فیلم سینمایی «تروا» به کارگردانی محمد علیزاده فرد به عنوان بخش پایانی این مراسم پخش شد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0