راهاندازی صندوق ملی حمایت از سینمای کودک و نوجوان
نمانامه: به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سیدمهدی جوادی در ابتدای این نشست که در سالن زندهیاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با تشکر از حضور اهالی سینمای کودک اظهار داشت: به برخی از دوستان در فارابی ماموریت دادیم تا با بررسی ۳۴ دوره پیشین جشنواره فیلم فجر به آسیبشناسی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف این رویداد بپردازند و به این پرسش مهم پاسخ دهند که جشنواره، چه کمکی به سینمای کودک و نوجوان کرده است.
جوادی خاطرنشان کرد: واضح است که جشنواره، در فضایی که جامعه بهشدت به نشاط نیازمند است، فینفسه باعث ایجاد یک فضای پرشور در مخاطبان و سینماگران میشود، اما واقعیت دیگر این است که چند درصد از کودکان و نوجوانان کشور در طول ایام برگزاری جشنواره مخاطب آن هستند و از این فضا استفاده میکنند؟ از سویی این یک پرسش است که جشنواره در شرایطی که حال سینمای کودک در تولید و اکران خوب نیست، چه کمکی به پیشرفت این سینما کرده و در ارتقای سطح کمی و کیفی آثار سینمای کودک، به چه میزان موثر بوده است؟
دبیر سی پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در ادامه به لزوم تحول در حوزه سینمای کودک و نوجوان پرداخت و گفت: معضلی که در گذشته و ماحصل سیاست غلط ما در فارابی و برخی نهادهای دیگر اتفاق افتاده است ، زمانی که صرفا برای بالا بردن تعداد فیلم های حاضر در جشنواره فیلم ساختیم و کارکرد آن فیلم ها بیش از یک عدد در جشنواره نبوده است.
او با اشاره به این که نباید با طرح موضوعاتی چون از اعتبار افتادن جشنواره کودک مانع ایجاد تغییر در رویههای غلط بود، گفت: ارتقا جایگاه بین المللی جشنواره و وجه جهانی آن حتما موضوع مورد تاکید و مهمی است اما مستلزم آن است که در ابتدا جایگاه واقعی جشنواره را به دور از هر توهم خود ساخته ای بررسی کنیم. استنباط من این است که اگر قرار باشد جشنواره در خدمت این سینما باشد، باید شهامت تغییر داشته باشیم. ما باید برخی روالها و رویهها را تغییر دهیم و اگر این تصمیم برای بنیاد سینمایی فارابی هزینه داشته باشد، اشکالی ندارد و ما این هزینه را برای احیا و ارتقای این سینما متقبل میشویم.
جوادی گفت: ما در حال راهاندازی صندوق ملی حمایت از سینمای کودک و نوجوان هستیم تا بخش نقدینگی این سینما، تاحدی تقویت شود.احیای سینمای کودک و نوجوان نیاز به نهضت ملی دارد و تحقق آن، صرفاً کار فارابی نیست. باید سازمان صداوسیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نهادها و ارگانهای دیگر نیز پای کار بیایند.
مرضیه برومند، وحید نیکخواهآزاد، سیروس حسنپور، علی اکبر قاضی نظام، سیدجواد هاشمی، مجید برزگر، داریوش دالوند، امیرحسین قهرایی، امیر مشهدیعباس، بابک نبیزاده، جلال چاوشیان، علی نوری اسکویی، حسین قاسمی جامی، علی عبدالعلی زاده، رهبر قنبری، نادره ترکمانی، مهدی جعفری و… از فیلمسازان حاضر در نخستین هماندیشی دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان با فعالان سینمای کودک بودند.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0