نمانامه: فیلم سینمایی «طلاخون» ساخته ابراهیم شیبانی که از اول تیر روی پرده سینماها رفته، اثری در ژانر ملودرام و جنایی است که به یک ماجرای واقعی میپردازد. این اثر اگر چه در طول هفته نخست نمایش، حدود ۵۰۰ میلیون تومان فروخته که رقم مناسبی محسوب نمیشود، اما امتیازاتی دارد که تماشای آن را جذاب میکند و اگر بعضی معایب را نداشت، فیلمی سرپاتر و تماشاییتر میبود.
قصه «طلاخون» واقعی و درباره زنی به نام مهین قدیری است که در سال ۱۳۸۷ با انگیزه مالی، با قتل چند زن مسن، از آنها سرقت کرد و پس از ناکامی در ارتکاب ششمین جنایت، دستگیر شد. او دو فرزند داشت که یکی معلول و نیازمند درمان بود و اتفاقا انگیزه او از این جرایم، مشکلات مالی از جمله بدهکاری و تأمین هزینههای درمان فرزند کوچکش بود.
«طلاخون» نیز اگر چه نام مهین را به ناهید تغییر داده و داستان را به چند سال بعد آورده، اما تقریبا بدون اختلاف تأثیرگذار با واقعیت، ماجرای مهین قدیری را به تصویر میکشد. نکته جالب توجه درباره «طلاخون» روایت این قصه از زاویه دید دختر ۱۰ ساله و ورزشکار مهین قدیری است که باعث شده فیلم در نیمه دوم، واجد درامی قدرتمند، تازه و تأثیرگذار باشد.
«طلاخون» اگر چه امتیازات مثبتی دارد، اما فیلمنامه آن ضعف دارد. فیلم اتفاقهای کمی دارد و به ویژه در ۴۵ دقیقه نخست، بسیار کند پیش میرود که مقدمهای بسیار طولانی است و باعث خستگی مخاطب میشود. زاویه دید فیلم نیز در عین حال که متفاوت و چشمگیر است، در بخشهایی از اثر تغییر میکند و به نظر میرسد فیلمساز برای الکن نبودن قصه، مجبور شده از ایده اولیه خود کوتاه بیاید.
همچنین در اثر همین انتخاب زاویه دید، عملا جنایتها که میتوانست صحنههایی هولناک و سینمایی را رقم بزند، از روایت حذف شده که لطمهای بزرگ، به یک اثر نیمه جنایی است؛ فیلمی که در نیمه نخست، یک ملودرام اجتماعی به نظر میآید و در فصولی از نیمه دوم، به یک درام جنایی تغییر ماهیت میدهد.
«طلاخون» در زمینه نقشآفرینی، از فیلمنامه جلوتر است. شهاب حسینی ستاره شاخص و پولساز فیلم، بازی مناسبی دارد و در عین حال که اکتهای گلدرشتی ندارد و شخصیتی به نسبت درون گراست، اما یک کارآگاه دوستداشتنی و همراهیبرانگیز را به نمایش گذاشته است. او که همواره بازی قابل قبولی ارائه میدهد و نقشآفرینی ضعیف چندانی در کارنامه ندارد، در این اثر نیز عملکردی استاندارد را نشان میدهد.
در مقابل بهار قاسمی بازیگر اصلی فیلم با این که از امتیاز تازگی برخوردار است و تاکنون چهرهاش در اثری تصویری دیده نشده که مخاطب را به یاد نقشهای دیگر بیندازد، اما در ارائه نقش خود به عنوان ناهید موفق نیست و نقطه ضعفی برای «طلاخون» محسوب میشود.
برترین بازیگر فیلم اما حسام منظور است که نقش خود را به تمامی، از آن خود کرده و هیچ نشانی از قاچاقچی عاشقپیشه «نجلا» یا نجیبزاده قاجاری «بانوی عمارت» ندارد. ترنم کرمانیان هنرپیشه نوجوان نقش حنانه نیز بازی قابل قبولی دارد که حاکی از هدایت صحیح کارگردان است.
کریم بابایی
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0