پایگاه خبری نمانامه: زندگینامه طیب حاج رضائی توسط مسعود ده نمکی کارگردان سرشناس کشور نوشته و منتشر شد. وی در بخشی از پیشگفتار کتاب درباره روند نگارش این اثر مینویسد: «این کتاب محصول قریب به ده سال تحقیق، پژوهش و مصاحبه با بستگان، دوستان و صاحبنظران و چهرههای فعال سیاسی و اجتماعی معاصر با دوران زندگی طیب و کنکاش و بررسی صدها سند مکتوب و شفاهی است که سعی شده با پالایش و ویرایش آن، به یک نتیجه و روایت منطقی با احتساب نظرات متفاوت و گاه متناقض برسد.»
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تازهترین اثر مسعود دهنمکی با عنوان «طیب خان» از سوی این موسسه روانه بازار نشر شد.
زندگی و سرنوشت طیب حاجرضایی از موضوعات جذاب تاریخ انقلاب است که بهرغم روایتهای گوناگون و پراکنده، هنوز ابعاد و زوایای آن در پس پرده ابهام باقی مانده است. مجموعه دو جلدی «طیب خان» با نگاهی متفاوت و دایرهای وسیع، زمانه و زندگی طیب حاجرضایی را واکاوی میکند.
مسعود دهنمکی در بخشی از پیشگفتار کتاب درباره روند نگارش این اثر مینویسد: «این کتاب محصول قریب به ده سال تحقیق، پژوهش و مصاحبه با بستگان، دوستان و صاحبنظران و چهرههای فعال سیاسی و اجتماعی معاصر با دوران زندگی طیب و کنکاش و بررسی صدها سند مکتوب و شفاهی است که سعی شده با پالایش و ویرایش آن، به یک نتیجه و روایت منطقی با احتساب نظرات متفاوت و گاه متناقض برسد.»
جلد نخست این مجموعه، دوران کودکی طیب را تا سال ۱۳۳۹ روایت میکند تا چهره اولیه او را شفافتر برای مخاطب ترسیم نماید. و جلد دوم به وقایع و سالهای پایانی طیب و فاصله گرفتن او از دربار و شکلگیری شخصیت متفاوت وی میپردازد.
در برشی از کتاب از زبان طیب حاجرضایی درباره اولین و آخرین ملاقاتش با امام خمینی بعد از وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ میخوانیم: «من رو بردن توی یه خونه در خیابان دولت. به همراه مامورها وارد شدم. پرده اتاق رو کنار زدم. دیدم یه سید روحانی با چهرهای نورانی آنجا نشسته. فهمیدم آیتالله خمینی است.
مامورها منتظر بودند من پرخاش کنم و بگم شما پول دادی و چنین و چنان کردی و … اما گفتم: آقا! قربون جدتون برم. شما کی به من پول دادی؟ اصلا کجا من رو دیدی؟ ما که تا حالا همدیگه رو ندیدیم. به این نامسلمونها بگید که نه شما به من پول دادید و نه من از شما پول گرفتم.
از در که اومدم بیرون نصیری به من گفت: طیب خان گور خودت رو کندی!
من هم گفتم: عیب نداره تیمسار، من باید ۲۰ سال پیش تو زندان بندرعباس میمردم. اما موندم تا امروز تکلیفم رو ادا کنم و بعد بمیرم. مردن برای من مهم نیست…»
علاوه بر قلم سلیس نویسنده، درج تصاویر متنوع از طیب و دیگر شخصیتهای مورد بحث و نیز انتشار اسناد متعدد، از ویژگیهایی است که مطالعه این مجموعه را روانتر میکند.
«طیب خان (زندگی و زمانه طیب حاجرضایی)» در دو جلد به زیور طبع آراسته شده است. جلد اول در ۹۸۰ صفحه و با قیمت ۱۱۵ هزار تومان و جلد دوم در ۹۱۵ صفحه و با قیمت ۱۰۵ هزار تومان روانه بازار نشر شد.
علاقمندان میتوانند برای تهیه این اثر ضمن مراجعه به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به آدرس www.irdc.ir با شماره ۲۲۲۱۱۱۷۴ تماس حاصل نمایند و یا به فروشگاه این مرکز واقع در خیابان انقلاب، خیابان ۱۲ فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری، نبش مجتمع ناشران مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0