پایگاه خبری نمانامه: مجموعه داستان «گفت وگو با چارلی» شامل داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری در سال ۱۹۹۵ است که با ترجمه علی فامیان منتشر شده است.
«گفت وگو با چارلی» در راستای انتشار تمامی آثار برگزیده در این جایزه ادبی در قالب یکصد عنوان از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است. جایزه اُ. هنری که هرساله به داستانهایی کوتاه که مفهوم و یا ارزشی استثنایی را در درون خود منتقل میکنند اهدا میشود، جدای از انتخاب اثر برگزیده دست به انتخاب آثار دیگری نیز میزند که از سوی هیات داوران این جایزه شایسته تقدیر شناخته شدهاند و در قالب یک کتاب سالانه منتشر میشود.
در کتاب فوق ۱۰ داستان کوتاه از نویسندگانی چون جان آپدایک، الیزابت هاردویک، مایکل بایرز، دبرا آیزنبرگ، جالرز باکستر، رابین بردفورد، پری کلاس و… پیش روی مخاطبان ایرانی قرار گرفته است.
سرویراستار در مقدمه آورده است:
این مجموعه هفتاد و پنجمین اثری است که در این قالب از سوی جایزه اُ. هنری و بنیاد آن در دست تولید قرار گرفته است که شامل آثاری است که در مجلات آمریکا و کانادا منتشرشده است.
داستانهای این مجموعه بیش از هر چیز به بافتار زندگی مدرن در جامعه آمریکای شمالی توجه نشان داده است. به موضوعاتی مانند جدایی و تنهایی و نیز زندگی در شرایط آرمانی و نیز موقعیت فعلی آن در جامعه آمریکایی اشاره کرده است. از این روی در داستانهای این مجموعه به آثاری که درباره تنهایی و زیست انفرادی انسان در جامعه شلوغ و پرکار غرب دیده میشود، مکرر به چشم میخورد. در همین زمینه میتوان تمهایی مانند اضطراب، دروغ و سختی در زیست و زندگی را نیز در میان داستانهای این مجموعه دید و نگاه داستاننویسان آمریکایی به آن را مورد توجه و خوانش قرار داد.
برای علاقهمندان به داستانهای کوتاه آثار منتشر شده در این کتاب هم از نظر مضمونی شامل رهیافتی تازه به زیست و زندگی در جامعه غربی در آستانه ورود به قرن تازه است و هم از منظر زبانی روایت نوعی تازه وخاص از اجتماعی نویسی در داستان کوتاه است که در آن به جای توجه به جزئیات حادثه و استفاده از عنصر تعلیق سعی شده است تا زبان در خدمت توصیف و شرح ماوقع در بیاید و از این رهگذر یک حس انسانی و یا موقعیت خاص اجتماعی و یا شخصیتهایی خاص که در دل داستان پدید میآیند را واکاوی و از دل آن به بازخوانی بخشی از رنجها و واقعیتهای زیست اجتماعی دست بیابد.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0