به قلم: جبار آذین
پایگاه خبری نمانامه: فیلم کودک محور خانوادگی و اجتماعی «قطارآن شب» دومین ساخته سینمایی حمیدرضا قطبی، بعدازفیلم خوب «جامه دران» است. اوتحصیلات تئاتری ودانش سینمایی دارد وبرای فیلمنامه اقتباسی جامه دران، دیپلم افتخار از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده است.
همچنین دومین فیلمش، پروانه زرین و دیپلم افتخار جشنواره کودک و نوجوان در بخش نوآوری را از آن خود کرده است. فیلمنامه فانتزی قطار آن شب را بهروزر شاد به همراه قطبی، بر اساس داستانی جذاب به همین نام نوشته احمداکبرپور در بستر واقعیت ها باترکیبی از رویا و واقعیت نوشته اند.
قطار آن شب، داستانی گیرا و تو در تو و در عین حال در هم تنیده و سرگرم کننده دارد و داستان ها و تصاویر، با خلق جلوه های بصری و تصویرسازی مناسب، در حد تعادل در قالب درام و فیلم چیده شده اند. شخصیت ها و تیپ های داستان باورپذیراند و در طول وعرض رخدادها و داستانها به اندازه، نقش آفرین بوده و با هدایت درست کارگردان، بازیگران آنها بازیهای خوب ارائه کرده اند.
فیلم خوش پرداخت و جمع وجور قطار آن شب، با طرح ایده ها و مضامین ملموس، دنیاهای کودکان و بزرگسالان را در نوردیده و از راه همراهی وهمدلی تماشاگر با قهرمانان فیلم، افزون برکودکان ونوجوانان، خانواده ها را هم به تماشا ترغیب می کند.
فیلم دوم قطبی، ازمنظر ساختار هنری، تجربه ای قوی وغنی تراز فیلم نخست او و نوعی شنای داستانی و تصویری به شکل موجز و جادویی در عرصه سیال ذهن است که پایان داستان فیلم را به نظر و قضاوت مخاطب می نهد. هر دو اثر سینمایی حمیدرضا قطبی ازنمونه های خوب و وفادارانه اقتباس های ادبی در سینمای ایران اند. قطار آن شب، با لحاظ ویژگی هایش، یک فانتزی جذاب، سرگرم کننده، خوش آب و رنگ و با محتوا برای کودکان و نوجوانان و خانواده ها و امتیازی دیگر در سینما برای حمیدرضا قطبی و بهروز رشاد است.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0