پایگاه خبری نمانامه : چینی ها به ساخت کپی از هر چیزی مشهورند. اما جالب است که آن ها تنها به ساخت کپی از محصولات کشورهای دیگر اکتفا نکرده اند و نمونه هایی تقلیدی از شهرهای مختلف دنیا را هم ساخته اند. این نمونه های تقلیدی گاهی بخشی از نمونه ی اصلی هستند و گاهی هم نمونه ی اصلی به طور کامل بازسازی شده است. بعضی از این پروژه ها نیمه تمام باقی مانده اند و حالا خالی از سکنه هستند.
دیوار بزرگ چین
تمامی تصاویر سمت راست مربوط به چین هستند.
دهکده ی فلورنتیا که در نزدیکی شهر بندری تیانجین واقع شده، در حقیقت یک بازار بزرگ است که استادانه به تقلید از یکی از دهکده های ایتالیا طراحی شده و فواره ها، کانال های آب و هنر موزاییک کاری بناها تکمیل گر آن هستند. در این بازار بزرگ فروشگاه هایی از برندهای مشهوری همچون گوچی و پرادا وجود دارد. این دهکده که توسط یک ایتالیایی ساخته شده حقیقتا حال و هوای ایتالیا را تداعی می کند.
هالستات دهکده ای تاریخی در میان رشته کوه های آلپ اتریش است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده، اما نمونه ی تقلیدی آن در مرکز استان گوانگدونگ چین واقع شده است. دولت چین ۹۴۰ میلیون دلار را صرف ساخت نمونه ی تقلیدی این دهکده ی زیبایی اتریشی کرد.
بعد از طی کردن مسافتی چند ساعته تا خارج از شهر شانگهای، به شهرک تیاندوشنگ خواهید رسید که به تقلید از شهر پاریس ساخته شده و برج ایفل آن ۱۰۸ متر ارتفاع دارد.
در آنسوی رودخانه ای که از شهر هنگ کنگ می گذرد، شهر کوچکی واقع شده که نوعی پارک موضوعی طبیعت گردی است. این پارک دریاچه ای مصنوعی دارد و تمام آن به تقلید از شهر اینتلکن سوییس ساخته شده است.
دهکده ی تاریخی تیانجین به کلی تخریب شد تا به تقلید از ناحیه ی منهتن شهر نیویورک اما در ابعادی کوچک تر ساخته شود و سازندگان آن امیدوار بودند این دهکده ی ماهیگیری به قطب اقتصادی دنیا تبدیل شود. در این پروژه فضاهایی برای ساخت نمونه های تقلیدی از دانشگاه جولیارد، مرکز تجاری اداری راکفلر و مرکز هنرهای نمایشی لینکلن در نظر گرفته شده است. پیش از این قرار بود این پروژه تا سال ۲۰۱۹ به پایان برسد اما حالا ساخت و سازها متوقف شده و این شهرک خالی از سکنه باقی مانده است.
خیابان های سنگ فرش شده، خانه های سبک ویکتوریایی و میخانه های شهرک تامس در ناحیه ی سونگجیانگ یادآور حال و هوای شهرهای انگلستان است. بعضی از بناهای تامس عینا به تقلید از نمونه ی اصلی شان در انگلستان ساخته شده اند. این شهرک هم مانند اغلب شهرک های حاضر در این فهرست، بخشی از پروژه ی «یک شهر بزرگ_۹ شهرک» دولت چین است. هدف از این پروژه آن بود که ساکنان شهر پر جمعیت شانگهای به زندگی در رویاهای اروپایی شان در قالب این شهرک های سبک اروپایی ترغیب شوند.
شهرک آنتیگ در خارج از شهر شانگهای توسط معماران آلمانی بنا شد. این شهرک مدرن با معماری آلمانی و به شکلی کاربردی ساخته شده و خبری از معماری های باشکوه کاخ های سبک آلمانی در آن نیست. اگرچه قرار بر آن بود که این شهرک ۵۰ هزار چینی را در خود جای دهد اما حالا تقریبا خالی از سکنه است و ظاهرا از هر خانه ی آن فقط در یکی آز آن ها ساکن هستند.
این شهرک که به عنوان هلندِ پودونگ هم شناخته می شود، با تقلید از کلیشه های معماری شهرهای آمستردام و محله ی کاتنبروک در شهر آمرسفورت ساخته شده و کانال های آب و آسیاب های بادی تکمیل گر آن هستند. بعضی از بناهای این شهرک عینا به تقلید از نمونه های اصلی شان در هلند ساخته شده اند، مثل موزه ی دریایی هلند و ساختمان بینکورف در آمستردام.
سوئد هم از جمله کشورهایی است که در پروژه ی جاه طلبانه ی «یک شهر بزرگ- ۹ شهرک» دولت چین از آن استفاده شد. این شهرک که در خارج شهر شانگهای واقع شده، به تقلید از شهر سیگتونا در سوئد و با سبک معماری اسکاندیناویایی ساخته شده و شامل نمونه های تقلیدی از دریاچه ی مالرن سوئد و ساختمان پارلمان ایسلند است. این شهرک حالا خالی از سکنه است.
شهرک بریزا سیتا دی پوجیانگ هم که در خارج از شهر شانگهای واقع شده، به دست معماران ایتالیایی و به تقلید از شهرهای مدرن ایتالیا ساخته شد. با این حال، این پروژه نتیجه ی مورد انتظار را نداشته و تبدیل به منطقه ای با ساختمان های اغلب چهارگوش شده که فضاهای سبز و کانال های آبی اندکی دارد.
منبع: thisisinsider ، thisisinsider
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0