نمانامه – کتاب سفرهای گالیور از جمله مشهورترین رمانهای کلاسیک است که در آن، نویسنده ما را به سفرهایی شگفتانگیز میبرد. سفر به مکانهایی که باعث میشود کتاب به اولین رمان پادآرمانشهر در دنیای ادبیات کلاسیک بدل شود. راز ماندگاری مشهورترین اثر جاناتان سوییفت در این است که قهرمان خارقالعادهاش در دنیای تمثیلها حبس نمیشود، چرا که نویسنده میراثی چند وجهی در تاریخ ادبیات خلق کرده است. در این کتاب، سوییفت با استفاده از تمثیل نقدهای زیادی به حاکمیت، مذهب و جامعه انسانی وارد میکند.
جاناتان سوییفت از سرآمدان ادبیات کلاسیسیم، سال ۱۶۷۷ در دوبلین زاده شد و زیر نظر عموهایش پرورش یافت و تحصیلات خود را در دانشگاه دوبلین ادامه داد. در جوانی ایرلند را ترک کرد و از سال ۱۶۸۹ با سمت منشیگری نزد سر ویلیام تمپل سیاستمدار معروف به کار پرداخت و همزمان در رشتهی الهیات تحصیل کرد و به سلک روحانیان پیوست. در همان دوران سوییفت در مباحث و جدلهای میان نویسندگان جدید و قدیم هجویهای خبرساز با عنوان نبرد کتابها نوشت. بعدها نیز کتابهای مهم دیگری خلق کرد.
سال ۱۷۳۸ سوییفت دچار نشانههای اختلال مغزی شد و رفتهرفته با پیشرفت بیماری تا لحظهی مرگ در سال ۱۷۴۵ با نوعی جنون درگیر بود. سوییفت از نظر سیاسی، شخصیتی متنفذ بود، خاصه دفاع وی از حقوق مردم ایرلند و وظایفی که برای رفاه آنان بر عهده گرفته، از او قهرمانی ملی ساخته بود.
در قسمتی از متن پشت جلد کتاب یادداشت آدام اسمیت – فیلسوف و نویسنده کتاب ثروت ملل – درباره رمان سفرهای گالیور آمده است که میگوید:
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0