• تاریخ : یکشنبه - ۱۳ - فروردین - ۱۴۰۲
  • ساعت :

    یادداشت

    اسفند ۲۰, ۱۴۰۱

    در سوگ استاد عبدالله انوار

    به قلم: پروفسور حسن امین نمانامه: دوست دیرین دانشمند پیشکسوت من استاد بسیاردان عبدالله انوار ( لیسانسیه حقوق، درس خوانده فلسفه، ایرانشناس ایرانی اصیل حسیب نسیب و پسر سیدیعقوب انوار شیرازی) هم از میان ما رفت. ۹۸ سال عمر کرد و دست کم هفتاد و پنج سال بی وقفه به خدمت علم و معرفت گذراند. […]

    اسفند ۱۸, ۱۴۰۱

    نقد و اصلاح ناپذیران، نمی خواهند اوضاع اصلاح شود!

    به قلم: جبار آذین نمانامه: شاخص ترین ویژگی افراد نامسوول و نامدیر نقد و اصلاح ناپذیری و دیگر خصوصیات آنها، محدود و دگم اندیشی،گذشته گرایی، منافع مداری و خودی نوازی، سیاسی بازی، نداشتن دانش و تخصص و تعهد و بی اعتنایی به ملت و حیف و میل بیت المال است. چند تن از این نوع […]

    اسفند ۱۰, ۱۴۰۱

    نگاهی به ساختار فیلم کوتاه!

    فیلم کوتاه به فیلم بلندی گفته نمی شود که مثال با اره دست و پاهای آن را بریده باشیم و کوتاه ترشده باشند. فیلم کوتاه یک فیلم کامل و جذاب است.

    اسفند ۴, ۱۴۰۱

    عدالت فرهنگی؛ از شعار تا شعار!

    به قلم: جبار آذین نمانامه: این روزها در گرماگرم بازار شعر و شعار، یکی از شعار های زیبای متولیان و مدیران و مسوولان امور فرهنگی و هنری کشور «عدالت فرهنگی» است و حتی یکی از آن ها ادعای تحقق آن در ایام برگزاری دورهمی غیر تخصصی، غیراستاندارد و غیرحرفه ای، خودی و سیاسی منتسب به […]

    بهمن ۲۳, ۱۴۰۱

    ‌لزوم مقدم داشتن تخصص بر تعهد

    فیلسوف و حقوقدان سه رشته اقتصاد، سیاست و حقوق به هم پیوسته اند. من چند نکته را در پیوند با این مقال و مقوله بر قلم می آورم و بعد یک «نتیجه اخلاقی» می گیرم:

    بهمن ۶, ۱۴۰۱

     آوا گاردنر، پرویز راجی و سیروس غنی

    ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳ سی و سومین سالگرد درگذشت آوا گاردنر (۱۹۲۲ آمریکا- ۱۹۹۰ لندن)، هنرپیشه‌ی مشهور آمریکایی و یکی از زیباترین زنان جهان است.

    دی ۳۰, ۱۴۰۱

    به یاد دوستم دکتر فریبرز رئیس دانا

    ۲۹ دی ماه زادروز یکی از انسان های خوب زمانه ما دکتر فریبرز رئیس دانا بود. متولد ۱۳۲۳ در دشت قزوین. فریبرز چهار سالی از من بزرگتر، اما در دوره دکتری در انگلیس با من هم‌دوره بود. دانشجوی دانشگاه درجه یک « مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن» معروف به LSE بودکه دارای دانشکده حقوق ها! (از جمله حقوق بین الملل) معتبری است.

    دی ۳۰, ۱۴۰۱

    چرا مردم به سینما نمی‌روند؟!

    چرا مردم به سینما و تاتر نمی روند، این پرسش مدیران امور هنری و هنرمندان است. پرسش دیگر اینکه، چرا مردم به تماشای فیلم ها و سریال‌های تلویزیون نمی‌نشینند و چه عواملی و مسائلی سبب ریزش مخاطبان سینما، سیما و آثار هنری شده است.

    دی ۲۷, ۱۴۰۱

    دین در ایران از دیروز و امروز تا فردا

    تا یکی دو دهه اخیر، دین چه به عنوان یک نظام معرفتی و اخلاقی و چه به عنوان یک نهاد اجتماعی در درازنای تاریخ پر فراز و فرود ایران بزرگ، اهمیتی فوق العاده داشت.

    دی ۲۰, ۱۴۰۱

    نقش مخدوش «مادر» در فیلم ها و سریال های ایرانی

    چرا که از بدو تولد و راه اندازی سینما و تلویزیون در ایران تاکنون، به جز مواردی اندک، در میان هزاران فیلم و سریال، از تصاویری واقعی، شفاف و کامل و امیدوارانه زنان و مادران، اثری نیافتم