تصویر بنیادگرایی و جنایات طالبان در سینمای ایران!

 

پایگاه خبری نمانامه:  فیلم «گل‌چهره» ساخته وحید موساییان محصول ۱۳۹۰ روایتگر روزگار خوش مردم افغانستان در دوره کمونیست و سپس ظهور طالبان و دشمنی این گروه با فیلم و سینما است که نهایت به نابودی آرشیو فیلم این کشور و تعطیلی سینما گلچهره و بمب گذاشتن در آن و کشتن مردم می‌انجامد.

 

 

 

 

 

 

 

 

فیلم «مزارشریف» به تهیه‌کنندگی منوچهر شاهسواری و کارگردانی عبدالحسین برزیده محصول ۱۳۹۳ هم به ماجرای جنایت طالبان علیه دیپلمات‌های ایرانی و خبرنگار کشورمان پرداخته است.

 

موضوع جالب درباره این دو فیلم، تولید این آثار با حمایت نهادهای فرهنگی مانند فارابی و حوزه هنری و تجلیل در جشنواره فیلم فجر است. از جنایات فرهنگی طالبان می‌توان به نابودی مجسمه‌های تاریخی بودا در بامیان پیش از ظهور داعش و نابودی میراث فرهنگی عراق و سوریه اشاره کرد و سینما می‌تواند ابزاری فرهنگی برای جلوگیری از فراموشی باشد!

محسن عبدلی مدرس دانشگاه: 

فیلم سفر به قندهار به کارگردانی محسن مخلمباف نیز در این زمینه فیلم شاخصی است که با ماجرای تسلط طالبان بر افغانستان می پردازد . سکانس معروف معاینه ی دکتر از بیمار زن که دکتر مرد در اطاقی دیگر و زن بیمار در اطاقی جداگانه است و توسط سوراخی که در یک پرده ایجاد شده ، دکتر به معاینه زن می پردازد ، وقتی دکتر از زن سوالی می پرسد ، بجای زن ، پسر کوچکش است که جواب می دهد ، چون صدای زن را نباید نامحرم بشنود!

 

همین طور فیلم بودا از شرم فرو ریخت ساخته حنا مخلمباف، دختر محسن مخلمباف که به موضوع از میان بردن مجسمه های بودا در بامیان افغانستان می پردازد، از فیلم های دیگر ضد طالبان در سینمای ایران است که در جشنواره ها داخلی و خارجی درخشیدند .
جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا، وقتی که فیلم سفر به قندهار  مخلمباف را دید، دستور حمله به افغانستان را صادر کرد!