نمانامه – کتاب«یک روایت معتبر درباره مدرسه رفاه» قصه این مکان تاریخی از زمان راهاندازی آن در سال ۱۳۴۸ تا پشت سر گذاشتن حوادث انقلاب اسلامی و بازگشایی مجدد به عنوان مدرسه دخترانه رفاه در سال ۱۳۵۸ را روایت میکند.
برخی مکانها، گاهی در شکلگیری یک رویداد و تحول اجتماعی چنان نقش پررنگی دارند که بعدها به بخشی از هویت آن رویداد بزرگ تاریخی تبدیل میشوند. از جمله این مکانها در موضوع انقلاب اسلامی، «مدرسه رفاه» در تهران است که در کنار چند مکان مشابه، امروزه به بخش جدانشدنی از هویت تاریخی انقلاب اسلامی ایران تبدیل شده و بسیاری حوادث تاریخی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین روزهای اوج مبارزات انقلاب و در نهایت روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی در این مکان به وقوع پیوسته است.
شرح ماجراها و سرگذشت این مکان تاریخی، دستمایه تالیف کتابی با عنوان«یک روایت معتبر درباره مدرسه رفاه» به قلم رخساره ثابتی شده و انتشارات «بهنشر» در کنار عناوین دیگری با موضوع انقلاب اسلامی و در قالب مجموعه ۲۲ جلدی«یک روایت معتبر درباره» این آثار را منتشر کرده است.
مولف در کتاب مدرسه رفاه، قصه این مکان تاریخی از زمان راهاندازی آن در سال ۱۳۴۸ تا پشت سر گذاشتن حوادث انقلاب اسلامی و بازگشایی مجدد به عنوان مدرسه دخترانه رفاه در سال ۱۳۵۸ را روایت میکند؛ یک دهه پر تلاطم و سرنوشتساز در دفتر خاطرات این مکان تاریخی که شاهد حوادث بسیاری در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ بوده است.
از جمله، حضور کوتاه مدت امام خمینی در این مدرسه تاریخی و مراجعه هزاران مشتاق دیدار امام که از سراسر کشور خود را به تهران رسانده بودند و تیرباران چهار نفر از سران حکومت پهلوی:
ارتشبد نصیری، رئیس ساواک، سرلشگر رضا ناجی، فرمانده حکومت نظامی اصفهان، سپهبد محمد رحیمی، فرماندار نظامی تهران و سرلشگر منوچهر خسروداد، فرمانده هوانیروز که دادگاه نظامی هم در مدرسه رفاه تشکیل شد و هر چهار نفر در پشت بام مدرسه رفاه تیرباران شدند.
کتاب حاضر عکسهای تاریخی متعددی را هم ضمیمه متن کرده و با صفحهآرایی متفاوت و خلاقانه که یادآور کتابهای تاریخی است انتشار یافته و در دسترس عموم قرار گرفته است.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0