پایگاه خبری نمانامه: فیلم هایی هستند که تاثیرات عظیمی در روند رو به تکامل جهان ایجاد کرده اند , چرا که سینما تاثیر زیادی در پیشرفت و توسعه ی جوامع انسانی داشته است و بسیاری از الگو های مدنیت و همچنین اختراعات علمی و کشفیات فلسفی و عرفانی در سایه ی فیلم های سینمایی شکل گرفته است ، یک نمونه ی مشخص آن سفر انسان به کرات دیگر و منجمله کره ی ماه می باشد که نطفه های اولیه ی آن با فیلم سفر به ماه ( ژرژ ملیس ) و نیز سفر فضایی ادیسه ی ۲۰۰۱ ( استانلی کوبریک ) بوجود آمد و سرانجام بشر در سال ۱۹۶۹ موفق به فتح ماه شد . همینطور اختراع موبایل ( گوشی همراه ) که مخترع آن اعتراف نمود با دیدن فیلمی از جیمز باند – ۰۰۷ که با گوشی شبیه به موبایل با رئیسش صحبت میکرد ، اندیشه ی ساخت گوشی همراه در ذهنش جرقه زد !
الگو برداری از رفتار بازیگران مطرح سینمایی و نیز طرز لباس پوشیدن و تکلم آنها ، سالهاست که بر نسل جوان تاثیر مثبت و یا منفی گذاشته و باعث بوجود آوردن شکلی تازه از تمدن بشری گشته است ! بسیاری از زندگی های مرفه و اصطلاحا لاکچری حاصل صحنه های پر زرق و برق و با شکوه سینمایی است که انسان را وادار به تقلید و خلق نوع جدیدی از زندگی ساخته است .
در روابط اجتماعی کیست که نداند از سال ۱۸۹۵ که سینما رسما معرفی می شود ، تا بحال چه دگرگونیها و تحولات اجتماعی در جوامع بشری بوجود آمده و بسیاری از مدرنیته های زندگی انسانی بخاطر پیشنهاد و ایده پردازی سینما بوده است ، و بعد از تولد تلویزیون که آن را فرزند نامشروع سینما خوانده اند ، اساس روابط بشری دگرگون شده و خانه ای نیست که یک تلویزیون در آن نبوده و متصل به دنیای پر زرق و برق و با شکوه فیلم های سینمایی و تلویزیونی نباشد .
بسیاری از فیلم ها ، مغز ما را با خود همراه می سازند و به دنیاهایی وارد میسازند که شاید خواسته و یا ناخواسته ما در ایده آل هایمان و مدینه ی فاضله ی زندگی امان به دنبال ان بوده ایم ! سینما و فرزند ناخواسته اش تلویزیون به شستشوی مغزی آحاد انسان – حال چه مثبت و چه منفی – می پردازند و جهان هایی را خلق می کنند که بشر عادی ، از بوجود آوردن آن در زندگی روزنه اش عاجز است و این قدرت و عظمت سینماست که بدینگونه مرزهای جدیدی را به روی ما می گشاید و ایده های جدیدی پیوسته ارائه می کند که در زندگی همه تاثیر ش را می گذارد !
ازینرو پر بیراه نیست که در این زمینه دست به تحقیق و نگارش زده شود و فیلم های مطرح و شاهکارهای سینمایی که اساس جهان بینی بشر عوض ساخته و یا روی آن تاثیر گذاشته اند ، مورد بررسی و مداقه قرار گیرد ، چرا که همانگونه که سازندگان سینما ( برادران لومیر ) در ابتدا آن را یک اسباب بازی می دانستند که بزرودی فراموش خواهد شد و کسی این هنر را جدی نمی گیرد ، اما سینما مرزهای خواستن و توانستن و تمامیت خواهی را در نوردید و به آنچنان مقام و ارزش و شکوهی رسید که آن را هنر هفتم نامیده و کارشناسان و متخصصان سینمایی گفتند که دیگر بعد از این ، هنر دیگری بوجود نخواهد آمد ، چرا که سینما تمام قابلیت های توسعه و تکامل را در خود دارد و روز به روز فنآوری های جدید و مدرن تر ، آن را به سرقله ی افتخار و عظمت و شکوفایی بیشتر می رساند .
از این رو کتاب ( سینمای تاثیر گذار ) نگارش شد تا نگاه و دید تازه ای از این هنر متعالی و قدرتمند وتاثیر گذار امروز جهان را به دوستداران سینما عرضه و ارائه نمائیم ، باشد که مورد توجه و استفاده ی هنردوستان قرار گیرد !
محسن عبدلی استاد دانشکده هنر
مختصری از بیوگرافی مولف :
محسن عبدلی متولد شهرستان اراک است و تحصیلات سینمایی خود را در مدرسه ی عالی تلویزیون و سینما ( دانشکده ی صدا و سیمای فعلی ) به انجام رسانیده و در عرصه ی فیلمسازی ، دارای تجربه های متفاوت و قابل توجهی می باشد . ایشان عضو خانه ی سینما ، سازمان سینمایی کشور ، صندوق اعتباری هنر و همجنین مدرس دروس سینمایی در دانشگاه و آموزشگا ه می باشد . در زمینه ی ادبیات هم دست به تالیف آثار متعدد و متنوعی زده است که تعدادی از آنان عبارتند از :
- برس به آنچه که نمی توانی – تحقیق
- سینما برای همه – تحقیق
- تمدن جهانی – فیلمنامه سینمایی
- جنس دوم – فیلمنامه سینمایی
- جنس دوم – فیلمنامه سینمایی
- فردا روشن است – فیلمنامه داستانی و مستند
- قطره – فیلمنامه ی انیمیشن
- تصمیم مجنون – فیلمنامه بلند داستانی
- جاده سرنوشت – فیلمنامه ی تلویزیونی
۱۰ – عشق ایرانی – فیلمنامه ی سینمایی
۱۱ –زن بگیر حرفه ای – فیلمنامه سینمایی
۱۲ – سبک شناسی در سینما – تحقیق
شناخت عوامل در سینما – تحقیق
۱۳- مبانی فیلمنامه – تحقیق
۱۴ – ۲۴۱ کلید خنده – طنز
۱۵ – نسرین – رمان
۱۶ – منهم میتوانم طراحی کنم – ترجمه
۱۷ – طراحی منظره – ترجمه
۱۸ – قتل های زنجیره ای – ویرایش و بازنویسی
۱۹ – کتابهای هوشمند برای کودکان و نوجوانان
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0