به نام سیما به کام شبکه نمایش خانگی!
نمانامه: روز چهارشنبه پنجم مهر ماه نامزدهای بخش تلویزیونی بیست و دومین مراسم سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر (جشن حافظ) در حالی اعلام شد که به شکل عجیبی در این بخش همه نامزدها به شبکه نمایش خانگی تعلق گرفته بود.
اتفاقی که در همین چند روز واکنشهای برخی رسانههای رسمی و غیررسمی را هم در بر داشت که این جشن را با جهتگیریهای تازهای مواجه کرده است.
در بخش بهترین چهره تلویزیونی نامزدهای این بخش به مجریان برنامههای «تیان تی»، «جوکر»، «سینما ۲۵»، «مهمونی»، «ناتو»، «فوتبال ۳۶۰» و «صداتو» رسید که همه این برنامهها و رئالیتیشوها در شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند.
این در حالی است که در خبر روابط عمومی جشن حافظ اعلام شده بود که در این رقابت آثار تلویزیونی مورد داوری قرار گرفتند که از اسفند ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۲ پخش شدهاند، اما حتی رامبد جوان مجری «خندوانه» که آخرین قسمت آن مرداد ماه ۱۴۰۱ روی آنتن رفت و احسان علیخانی مجری «عصر جدید» که تا تیر ماه ۱۴۰۱ به پخش رسید نیز از لیست چهرههای تلویزیونی این جشن حذف شدند. «دورهمی» و مجری آن مهران مدیری نیز از دیگر حذف شدههای این فهرست بودند که تابستان ۱۴۰۱ قسمتهایی از این مجموعه روی آنتن رفت.
از میان بهترین فیلمنامه و کارگردانی مجموعههای تلویزیونی که از بخشهای مهم نامزدها در بخش درام و کمدی است نیز همه آثار به مجموعههای شبکه نمایش خانگی اختصاص پیدا کرده است و حتی یک مورد سریال تلویزیونی نیز بر خلاف عنوان این دو بخش، در فهرست آثار قرار نگرفته است. بهترین بازیگران زن و مرد کمدی آثار از میان «آنتن»، «آفتابپرست»، «نیسان آبی»، «نیوکمپ» و «راز بقا» انتخاب شدهاند و در این قسمت هم مهمترین سریالهای طنز تلویزیون مثل «زیر خاکی» و «نون.خ» نادیده گرفته شدند.
این اتفاق در بخش بهترین بازیگر زن و مرد درام، بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی، بهترین کارگردان و بهترین ترانه تیتراژ فیلم یا سریال نیز تکرار شده است که حتی یک مورد از سریالهای تلویزیونی حتی به صورت فرمالیته و ویترینی در فهرست کاندیداها نیامده است.
بخش بهترین سریال تلویزیونی و پلتفرمهای استریم آنلاین نیز به طور کامل به سریالهای شبکه نمایش خانگی اختصاص شده و گویی جشن حافظ به طور کامل هنرمندان و سریالها و تاکشوهای موفق تلویزیونی را از دایره انتخاب خود خارج کرده است. اتفاقی که باید دید در اختتامیه مراسم چه توضیحی برای آن وجود دارد.
جشن حافظ میراث علی معلم یکی از چهرههای سینمایی معتبر است که تلاش میکرد به چهرهها و آثاری بپردازد که شاید کمتر در فرایندهای رسمی و ارگانی دیده میشوند و حالا گویی خود به نوعی انحصارگرایی متهم شده است که باید دید میتواند بار دیگر نگاه همه جانبه خود را در نسبت با هنرمندان و آثار هنری حفظ کند!
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0