پایگاه خبری نمانامه: عزت الله انتظامی Ezzatolah Entezami متولد ۳۱ خرداد ۱۳۰۳ در سنگلج تهران درگذشته ۲۶ مرداد ۱۳۹۷، پر سابقه ترین بازیگر تئاتر و سینما و تلویزیون، مشهور به «آقای بازیگر» سینمای ایران بود.
وی در سال ۱۳۸۲ به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایران انتخاب شد. عزت الله انتظامی ۳۱ خرداد سال ۱۳۰۳ در محلهٔ سنگلج تهران متولد شد. وی پس از گذراندن دوره تحصیلات مقدماتی، وارد هنرستان صنعتی تهران شد و در رشته برق به تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۲۶ وارد عرصه هنر گردید و با اندک دست مایههای هنر نمایش و تئاتر به آلمان سفر کرد و در شهر هانوفر وارد یک مدرسه شبانه آموزش سینما و تئاتر گردید. وی پدر مجید انتظامی آهنگساز و نوازنده معروف است. عزت الله انتظامی فعالیت هنری خود را با پیش پرده خوانی در تماشاخانههای لاله زار شروع کرد؛ او پس از یک سال به تماشاخانههای هنر و فرهنگ تهران رفت؛ در سال ۱۳۲۰ نخستین نمایش حرفهای خود را با عنوان اولتیماتوم نوشته پرویز خطیبی به کارگردانی اصغر تفکری در تئاتر پاریس خیابان لالهزار اجرا کرد و تا سال ۱۳۲۶ توانست در بیش از ده نمایش نقش پردازی کند. بازی در فیلم واریته بهاری به کارگردانی پرویز خطیبی نخستین تجربه سینمایی اوست.
او در سال ۱۳۴۸ با گاو ساخته داریوش مهرجویی وارد عرصه حرفهای سینما شد. عزت الله انتظامی در نقش مش حسن که در فراق گاو خود مینالد با او همزاتپنداری میکند و شرایطی را به وجود می آورد که بازی او در فیلم گاو نقطه عطف و تحولی شگرف در تاریخ بازیگری سینمای ایران میشود. بازیهای او در دیگر آثار مهرجویی همچون آقای هالو، دایره مینا، پستچی، اجارهنشینها، هامون و بانو از آثارهای ماندگار هردو شخص است. انتظامی علاوه بر نقشآفرینی در آثار داریوش مهرجویی، در فیلمهای کارگردانان مطرح دیگری چون علی حاتمی، مسعود کیمیایی، رخشان بنی اعتماد، ناصر تقوایی و محسن مخملباف نیز بازی کرده است. عزت الله انتظامی
او در فیلم مستند عشقپرداز به کارگردانی محمدهادی کاویانی در کنار محمود فرشچیان حضور داشته است. انتظامی پس از انقلاب و به خصوص در دهه شصت در انواع و اقسام نقشها به بهترین نحو ممکن ظاهر شد. بازی او در فیلمهای حاجی واشینگتن، اجاره نشینها، گراند سینما، هامون، بانو، گاو، ستارخان، صادق کرده، خانه خلوت، ناصرالدین شاه اکتور سینما، روز فرشته، روسری آبی، مینای شهر خاموش، ستارهها ۱: ستاره میشود، دیوانه از قفس پرید، خانهای روی آب و راه آبی ابریشم اوج هنرنمائی او و فیلمهای ماندگار او در کارنامه سینمائی اش است. عزت الله انتظامی
او در گاوخونی دومین همکاری اش با بهروز افخمی را تجربه کرد و جائی برای زندگی چهارمین تجربه اش با محمد بزرگنیا بود. او برای اولین بار با مسعود کیمیایی یکی از کارگردانان صاحب سبک سینمای ایران و در سن ۷۹ سالگی در فیلم حکم همکاری کرد. عزت الله انتظامی
نقش رضا در فیلم حکم شبیه یک دن کورلئونه است. عزت الله انتظامی اولین بازیگر ایرانی بود که موفق به دریافت جایزه از فستیوال بینالمللی شد. وی برای بازی در فیلم گاو جایزه هوگو نقرهای بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو دریافت کرد.
خانواده عزت الله انتظامی
عزت الله انتظامی سال ۱۳۲۴ زمانیکه ۲۱ سال سن داشت با دختر عمویش مینا انتظامی ازدواج کرد . هیچگونه تصویری از همسرش تاکنون منتشر نشده است و برخی از منابع در مورد فوت کردن همسرش مطلب نوشته اند و برخی هم شایعات متفاوتی را مطرح می کنند .
حاصل ازدواج عزت الله انتظامی سه پسر به نام های مجید , شهاب و رامین می باشد . مجید انتظامی از بین دیگر پسرها دارای اسم و رسم هنری می باشد و یکی از موزیسین های معروف ایرانی می باشد .
طی مصاحبه اخیر خود آقای انتظامی در مورد دو فرزند دیگر خود گفت : دو پسرم شهاب و رامین آلمان زندگی میکنند . مجید ایران است اما آنقدر مشغول دغدغه های زندگی اش هست که به من نمی رسد . خیلی دوست داشتم یک دختر داشتم . دختر نعمت الهی است, دختر همیشه به سمت خودت بر می گرده برخلاف پسرها که می روند .
مجید انتظامی
مجید انتظامی پسر عزت الله انتظامی متولد سال ۱۳۲۶ می باشد در واقع در حال حاضر ۶۹ سال سن دارد . با اینکه پدرش بازیگر بود اما رشته موسیقی را انتخاب کرد . وی یکی از بهترین موزیسین های ایران است که آهنگ متن بیش از ۸۰ فیلم سینمایی را در کارنامه خود به یدک می کشد .
کارنامه بازیگری عزت الله انتظامی
سال که در آستانه ورود به تابستان قرار گرفت؛ آمد. درست در آخرین روز از سومین ماه ۱۳۰۳، در خانهای که حالا جزئی از پارک شهر شده است. عادتش این بود که در اوج بیاید و فصل حضورش میوه داغ تابستان شود. عزت بچه سنگلج از همان اواخر دوره ابتدایی به تئاتر علاقهمند شد و از کلاس ششم ابتدایی دزدکی و به دور از چشم پدر و مادر به تئاتر رفتنها شروع شد.
عشق به سینما و تئاتر آنقدر در دلش جاگیر شده بود که از سد مخالفت خانواده معبری برای تماشای معشوق بیابد؛ گاهی با نوشتن تکالیف فلان اشرافزاده شاگرد تنبل کلاس و گاهی با انجام کارهای تابستانی. پدر و مادرش همچون اغلب خانوادههای متوسط رو به پایین و مذهبی مایل نبودند که فرزندشان به دنبال کار هنری و به تعبیر خودشان مطربی برود.
«همیشه عزت» سینما و تئاتر
انتظامی درباره مواجهه خانوادهاش با علاقه او به موسیقی میگوید: «با انجام کارهای تابستانی پولی به دستم رسیده بود، روزی سنتوری خریدم و به خانه بردم. پدرم که صدای سنتور را شنید، قیامتی برپا شد که عشق موسیقی تا مدتها از یادم رفت» عشق او به نمایش و موسیقی در نهایت میتوانست در تماشای رو حوضیهای عروسی و البته مراسم نوحه خوانی و سینه زنی و تعزیه اول محرم که بسیار هم به آن علاقهمند بود جلوهگری کند. پنهانکاری عزت و اصرار خانواده به پرهیز از ورود او به عرصه هنر حتی تا سالهای جوانی و زمانی که در رادیو مشغول کار شده بود ادامه داشت تا زمانی که روزی پدر در یک میهمانی و از زبان گوینده رادیو صاحبخانه نام پسرش را بهعنوان هنرمند جوان میشنود و دوباره باز قیامتی برپا میشود شبیه آنچه بر ساز سنتور رفت. با وجود این و با همه گرفت و گیرهای خانواده، انتظامی از حدود ۱۴سالگی تئاتر را با پیش پرده خوانی در تماشاخانههای لالهزار آغاز میکند.
آن زمان مشکلات و انتقادهایی که مردم به دستگاه دولتی داشتند در پیش پرده خوانی مطرح میشد و برای همین او چندین بار طعم حبس و تعهد و زندان را میچشد. معتقد است آنچه از پیش پرده خوانی آموخته ارزش این همه مخاطره را داشته است: «پیش پرده خوانی توانایی عجیبی میخواهد در رو به رویی با تماشاگر، من همیشه مدیون آن زمان هستم.
هماکنون در آنِ واحد میتوانم گریه یا خنده مخاطب را سبب شوم. ورزیدگی، شناخت تماشاگر، ارتباط تنگاتنگ با تماشاگر را در پیش پردهخوانی آموختم.» در سال ۱۳۲۰ نخستین نمایش حرفهای خود با عنوان «التیماتوم» نوشته پرویز خطیبی و به کارگردانی اصغر تفکری را در تئاتر پارس لالهزار اجرا میکند و تا سال ۱۳۲۶ در بیش از ۱۰ نمایش نقشپردازی میکند.
در این سال با بازگشایی تئاتر فردوسی برای شاگردی نزد زنده یاد عبدالحسین نوشین میرود و از او فن بیان و از دکتر خانلری، ادبیات یاد میگیرد. در جریان کودتای ۲۸ مرداد و به آتش کشیدن تئاتر و دستگیری فعالان این حوزه حدود سه چهار ماه همراه با احمد شاملو و محمدعلی جعفری در زندان قصر زندانی میشود. به محض آزادی از زندان همسر و پسر تازه متولد شدهاش مجید را به خانه پدری میسپارد و چمدانش را بسته و راهی آلمان میشود تا به آرزوی بازیگری خود برسد.
انتظامی در مورد زندگی سخت آن روزهای خود میگوید: «تنها دو تا قالیچه داشتم که آنها را فروختم و از طریق اتوبوس و قطار خودم را به شهر هانوفر آلمان رساندم. برای گذراندن زندگی روزمره خود مجبور بودم در کارخانه ریخته گری کار کنم، بعضی اوقات از ناداری مجبور بودم گوشت اسب بخورم. در سرمای ۳۷ درجه با کت و شلوار میخوابیدم همه این سختیها را به عشق هنر و بازیگری تحمل میکردم» پس از گذراندن دوره ۴ ساله و تحصیل در مدرسه «فولکس هوخ شوله» آلمان در سال ۱۳۲۷ به ایران باز میگردد.
در شرایطی که تئاتر دیگر حاکم بلامنازع عرصه نمایش نیست و فضای سینما هم با ملاکهای مطلوب او فاصله دارد، انتظامی ترجیح میدهد مدتی خارج از فضای هنر و در فروشگاه تازهتأسیس فردوسی کار کند و در نهایت فعالیت هنری خود را با دوبله از سر میگیرد. پس از کار نیمه مستند تلویزیونی درباره مالاریا، به استخدام اداره هنرهای زیبا در میآید.
در سال ۱۳۴۷ با بازی در فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی وارد عرصه سینما میشود و یکی از بهترین نقش آفرینیهای تاریخ سینمای ایران را رقم میزند. انتظامی درباره برخورد خانوادهاش با این فیلم میگوید: «پدرم که عکسم را روی سر در سینماها دیده بود، گفت پسر جان این چیه بازی کردی تو؟ گاو؟! بعدها که این فیلم را به سینمای شهر فرنگ آوردند برای پدر و مادرم وقت گرفتم که بیایند تماشا کنند. آمدم به پدرم و مادر گفتم بریم تماشا کنیم ببینید چیه؟ مادرم گفت: همین یک کارم مانده است.
هر چه گفتم فایده نکرد» در سال ۴۷ تصمیم میگیرد بازیگری را به طور آکادمیک و جدی دنبال کند. با اصرار و پافشاریای که برای کمال بخشیدن به دانش دارد هیأت امنای دانشگاه تسلیم خواسته او میشوند و موافقت خود را با ورود بدون کنکور او به دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران اعلام میکند و عزت انتظامی در سن ۴۴ سالگی در کلاس درس استادانی چون حمید سمندریان و شنگله مینشیند؛ در شرایطی که بعد از بازی درخشاناش در فیلم «گاو» کسی به استادی مسلم او شک ندارد و حتی حمید سمندریان در کلاس بازیگری و فن بیان میگوید که وقتی انتظامی در کلاس هست، به خودش اجازه نمیدهد که درس بدهد و از انتظامی میخواهد که از کلاس بیرون برود تا او درس بازیگری بدهد.
عزت الله انتظامی پس از انقلاب و بخصوص در دهه شصت در انواع و اقسام نقشها همچون مش حسن (گاو)، حاجی واشنگتن، حیدر عمو اوغلی (ستارخان)، سر گروهبان (صادق کرده)، قهوهچی و دلال (آقای هالو)، عباس آقا سوپر گوشت (اجارهنشینها)، نامدارخان (شیر سنگی)، خان مظفر (هزار دستان) و… به بهترین شکل ظاهر شد و خوش درخشید. خودش میگوید: «هر فیلمی که بازی میکنم برایم حکم کنکور را دارد.
پیش از فیلمبرداری و در هنگام کار، قلبم بشدت میتپد و دائم نگرانم» این تعهد به کار و اشتیاق به یادگیری همان چیزی است که انتظامی را از جاروکش و یادگیری طلبهوار در لاله زار به «آقای بازیگر» تاریخ سینما و تئاتر ایران تبدیل کرده است؛ در حالی که همگان بر آقایی او در اخلاق و بازیگری ایمان دارند اما خودش میگوید که نامگذاریهای اینچنینی خیلی با روحیه او سازگار نیست: «من برای شما همیشه همان عزتم، همانی که از سیزده سالگی در تماشاخانههای لاله زار با تشویقهای شما بزرگ شدهام… برای شما من همیشه همان عزتم… بچهای از سنگلج…»
فیلم های عزت الله انتظامی
۱۳۲۸ واریته بهاری
۱۳۴۸ گاو
۱۳۴۹ آقای هالو
۱۳۵۱ بی تا
۱۳۵۱ پستچی
۱۳۵۱ صادق کرده
۱۳۵۲ ستارخان
۱۳۵۲ قیامت عشق
۱۳۵۳ بنگاه تئاترال (ناتمام)
۱۳۵۵ شیر خفته
۱۳۵۵ ملکوت
۱۳۵۷ این گروه محکومین
۱۳۵۷ دایرهٔ مینا
۱۳۵۷ غبارنشینها
۱۳۶۰ مدرسهای که میرفتیم
۱۳۶۱ حاجی واشینگتن
۱۳۶۲ خانهٔ عنکبوت
۱۳۶۳ کمال الملک
۱۳۶۴ چمدان
۱۳۶۵ اجارهنشینها
۱۳۶۵ شیر سنگی
۱۳۶۶ شیرک
۱۳۶۷ جعفرخان از فرنگ برگشته
۱۳۶۷ در مسیر تندباد
۱۳۶۷ کشتی آنجلیکا
۱۳۶۷ گراند سینما
۱۳۶۸ هامون
۱۳۶۹ سایه خیال
۱۳۷۰ بانو
۱۳۷۰ خانه خلوت
۱۳۷۰ ناصرالدین شاه آکتور سینما
۱۳۷۲ بازیچه
۱۳۷۲ روز فرشته
۱۳۷۲ جنگ نفتکشها
۱۳۷۳ روز واقعه
۱۳۷۳ روسری آبی
۱۳۷۵ طوفان
۱۳۷۵ جهان پهلوان تختی (نسخهٔ اول – ناتمام)
۱۳۷۷ باد و شقایق
۱۳۷۷ کمیتهٔ مجازات
۱۳۷۸ طهران روزگار نو
۱۳۷۸ میکس
۱۳۸۰ سایهروشن
۱۳۸۰ خانهای روی آب
۱۳۸۱ گاوخونی
۱۳۸۱ دیوانهای از قفس پرید
۱۳۸۳ جایی برای زندگی
۱۳۸۴ حکم
۱۳۸۴ ستارهها ۱: ستاره میشود
۱۳۸۵ مینای شهر خاموش
۱۳۸۶ شب
۱۳۸۶ آتش سبز
۱۳۸۷ زادبوم
۱۳۸۷ چهل سالگی
۱۳۸۹ راه آبی ابریشم
سریال های عزت الله انتظامی
شی از این سریالها و نمایشهای تلویزیونی (تلهتئاترها) به شرح زیر است:
سال نام سمت کارگردان توضیحات
۱۳۷۷–۱۳۷۸ محاکمه بازیگر حسن هدایت در نفش «حشمت مینوی» – شبکه ۱
۱۳۷۴ زندگی بازیگر محمدرضا اعلامی شبکه ۱
۱۳۵۸–۱۳۶۶ هزاردستان بازیگر علی حاتمی در نقش «خان مظفر» – شبکه ۱
۱۳۵۷ تله فیلم «مسافرت» بازیگر و کارگردان عزت الله انتظامی «جواد خدادادی» هم در آن بازی کرده بود.
۱۳۵۴-۱۳۵۶ الموت بازیگر داریوش مهرجویی ساخت این سریال ۴ قسمتی، نیمه تمام ماند.
۱۳۴۶ تله تئاتر «از خود گریخته» بازیگر خلیل موحد دیلمانی نویسنده: «محسن یلفانی»
۱۳۴۶ تله تئاتر «تولد» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «مهین تجدد»
در آبان ماه ۱۳۴۶ پخش شد.
۱۳۴۶ تله تئاتر «راشل» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در شهریور ۱۳۴۶ پخش شد.
۱۳۴۵ تله تئاتر «پیک نیک» بازیگر
کارگردان هنری عزت الله انتظامی در اسفند ۱۳۴۵ پخش شد.
«فرزانه تأئیدی» و «اسماعیل محرابی» هم در آن بازی کرده
بودند.
۱۳۴۵ تله تئاتر «مجسمه جاندار» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در دی ماه ۱۳۴۵ پخش شد.
۱۳۴۵ تله تئاتر «مرد کوته فکر» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در مهرماه ۱۳۴۵ پخش شد.
۱۳۴۵ تله تئاتر «انفجار» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «منوچهر نیستانی»
در خرداد ۱۳۴۵ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «کبوتر جَلد و معاملات» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در دی و اسفند ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «جعفرخان از فرنگ برگشته» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «حسن مقدم»
در آذرماه ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «دلیجان» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «گی دو موپاسان»
در آبانماه ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «آرامگاه ماهان» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در مردادماه ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «ترازوی پایه بلند» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در تیرماه ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «غرور دزد گاوصندوق» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در خرداد ماه ۱۳۴۴ پخش شد.
۱۳۴۴ تله تئاتر «آدمهای شب» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «عباس پهلوان»
۱۳۴۴ تله تئاتر «گاو» بازیگر جعفر والی نسخه سینمایی آن در سال ۱۳۴۸، بر اساس داستان چهارم
کتاب «عزاداران بیل» اثر «غلامحسین ساعدی»، توسط
«داریوش مهرجویی» ساخته شد.
۱۳۴۳ تله تئاتر «روشناییهای خانه ما» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «غلامحسین ساعدی»
در اسفندماه ۱۳۴۳ پخش شد و در آن «عزت الله انتظامی» ،
«فخری خوروش»، «علی نصیریان» و «فرزانه تأئیدی» بازی
کرده بودند.
۱۳۴۳ تله تئاتر «دیدار» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «مهین تجدد»
در دی ماه ۱۳۴۳ پخش شد.
۱۳۴۳ تله تئاتر «عروس» بازیگر جعفر والی نویسنده: «فریده فرجام»
۱۳۴۳ تله تئاتر «گوهر شب چراغ» بازیگر علی نصیریان
۱۳۴۳ تله تئاتر «یک کلاغ، چهل کلاغ» بازیگر ؟ «خسرو شجاع زاده»، «ظفیره داداشیان»، «مهین شهابی» ،
«فرزانه تأئیدی»، «جمیله شیخی»، «محمود رئوفی» و
«علی نصیریان»، هم در این نمایش تلویزیونی بازی کرده بودند.
۱۳۴۳ تله تئاتر «آدمهای شب» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «عباس پهلوان» در مردادماه ۱۳۴۳ پخش شد.
۱۳۴۳ تله تئاتر «تنهایی» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «پل واندربرگ»
در خردادماه ۱۳۴۳ پخش شد.
۱۳۴۳ تله تئاتر «شنل» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «نیکلای گوگول»
در اردیبهشت ۱۳۴۳ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «عروسکهای گوشتی» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «پرویز صیاد»
در اسفند ۱۳۴۲ پخش شد و «علی نصیریان» هم در آن بازی
کرده بود.
۱۳۴۲ تله تئاتر «ابرام آقا» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «پرویز صیاد»
در اسفند ۱۳۴۲ پخش شد و «علی نصیریان» هم در آن بازی
کرده بود.
۱۳۴۲ تله تئاتر «کنار جاده» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «مهین تجدد»
متن این نمایشنامه توسط «علی نصیریان» بازنویسی شده و
در اسفندماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «تا نیمه شب» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «کلود سانتلی»
در بهمن ماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «شادروان مادر خانم» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «ژرژ فیدو»
در آذرماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «ازدواج با مکاتبه» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «شارل ماهیو»
در آبان ماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «داستان یک شب» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «شون اوکیسی»
در مهرماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «حماسه بازگشت و انتظار» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در مردادماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «روز شوم» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «آلکساندر نیکالایویچ آستروفسکی»
در تیرماه ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «غریبه» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «دیوید آزبرن»
در اردیبهشت ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۲ تله تئاتر «دست بزن» بازیگر
کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «اوژن لابیش»
در اردیبهشت ۱۳۴۲ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «آتشکده» بازیگر علی نصیریان «فرزانه تأئیدی»، «جمشید مشایخی»، «مهین شهابی» و
«فیروز بهجتمحمدی» هم در این نمایش تلویزیونی بازی
کرده بودند.
۱۳۴۱ تله تئاتر «تنهایی» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده «پل واندربرگ»
«فرزانه تأئیدی» در آن بازی کرده بود.
۱۳۴۱ تله تئاتر «دو خجول» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «اوژن لابیش»
در بهمن ماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «شوم» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «رابرت کافلین»
در دی ماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «خشت اول» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «آلخاندرو کاسونا»
در آذرماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «آگهی ازدواج» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «پیتر توکا»
در آبان ماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «چشمهای قشنگ خانم والری» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «موریل باکس»
در شهریورماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «عشق شوم» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «پل استرک»
در مرداد ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «گردنبند مروارید» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «یون اسلوویچی»
در خرداد ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «کلبه» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «الویس بیچ»
در اردیبهشت ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۱ تله تئاتر «بازگشتی نیست» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «اریک ارول»
در فروردین ماه ۱۳۴۱ پخش شد.
۱۳۴۰ تله تئاتر «بعد از همه آن سالها» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «جو کری»
در مهرماه ۱۳۴۰ پخش شد.
۱۳۴۰ تله تئاتر «مکتب بیوهها» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «ژان کوکتو»
در دی ماه ۱۳۴۰ پخش شد و «فخری خوروش»، «حسن زندی»
«جمیله شیخی» و «نصرت پرتوی» در آن بازی کرده بودند.
۱۳۴۰ تله تئاتر «بیم و امید» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در آذرماه ۱۳۴۰ پخش شد.
۱۳۴۰ تله تئاتر «نرس از جریمه» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «پرویز خطیبی»
در آبان ماه ۱۳۴۰ پخش شد.
۱۳۴۰ تله تئاتر «شیدوش و ناهید» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «ابوالحسن فروغی»
در شهریور ۱۳۴۰ پخش شد و «محمدعلی کشاورز» و
«علی نصیریان» در آن بازی کرده بودند.
۱۳۴۰ تله تئاتر «رستاخیز» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «پرویز صیاد»
در مرداد ۱۳۴۰ پخش شد و «علی نصیریان» هم در آن بازی
کرده بود.
۱۳۴۰ تله تئاتر «مادموازل می می» بازیگر
کارگردان هنری عزت الله انتظامی درمرداد ماه ۱۳۴۰ پخش شد و «اسماعیل داورفر»، «علی آزاد» ،
«جمشید لایق»، «نصرت پرتوی»، «پوران رجبی پور» و
«حسن زندی» هم در آن بازی کرده بودند.
۱۳۴۰ تله تئاتر «شکارگاه» بازیگر جعفر والی نویسندگان: «آلفرد سوار» و «لئوپولد مارشال»
۱۳۴۰ تله تئاتر «جراح پلاستیک» بازیگر حمید سمندریان نویسنده: «پیر فراری»
«اسماعیل داورفر»، «عزت الله انتظامی»، «جمشید لایق» ،
«فرزانه تأئیدی» و «پرویز کاردان» در آن بازی کرده بودند.
۱۳۴۰ تله تئاتر «اعتراف میکنم» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «پییر بوالو»
در خرداد ۱۳۴۰ پخش شد.
۱۳۴۰ تله تئاتر «طلسم» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «پرویز صیاد»
در اردیبهشت ۱۳۴۰ پخش شد و علی نصیریان هم در آن بازی
کرده بود.
۱۳۴۰ تله تئاتر «عروسی جناب میرزا» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «محمدطاهر قاجار»
در فروردین ۱۳۴۰ پخش شد و علی نصیریان هم در آن بازی
کرده بود.
۱۳۳۹ تله تئاتر «الماس» کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسنده: «آلن مانک هاوس»
در بهمن ماه ۱۳۳۹ پخش شد.
۱۳۳۹ تله تئاتر «قایق سرنوشت» کارگردان هنری عزت الله انتظامی در آذرماه ۱۳۳۹ پخش شد.
۱۳۳۹ تله تئاتر «صبح آفتابی» بازیگر
کارگردان هنری عزت الله انتظامی نویسندگان: «سرافین خواکین» و «آلوارز کنترو»
در مهرماه ۱۳۳۹ پخش شد و «عزت پریان»، «ژاله صبا» و
«علی آزاد» هم در آن بازی کرده بودند.
۱۳۳۹ تله تئاتر «خانه اجارهای» بازیگر
کارگردان هنری عزت الله انتظامی در شهریور ۱۳۳۹ پخش شد و در آن «علی نصیریان» ،
«محمدعلی کشاورز»، «جعفر والی»، «عزت پریان»
و «علی آزاد» هم بازی کرده بودند.
۱۳۳۹ تله تئاتر «خودکشی» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «روبر دلاور»
در تیرماه ۱۳۳۹ پخش شد و در آن «محمدعلی کشاورز» و
«جمیله شیخی» هم بازی کرده بودند.
۱۳۳۹ تله تئاتر «پزشک دهکده کوکونیان» بازیگر علی نصیریان نویسنده: «ماکس روکت»
۱۳۳۹ تله تئاتر «ویلای یوکا» بازیگر عباس جوانمرد نویسنده: «ایزابل شرایبر»
۱۳۳۹ تله تئاتر «طناب» بازیگر جعفر والی نویسنده: «یوجین اونیل»
۱۳۳۹ تله تئاتر «اسب سیرک» بازیگر جعفر والی
۱۳۳۹ تله تئاتر «پنجه» بازیگر جعفر والی
۱۳۳۹ تله تئاتر «ده و سه دقیقه» بازیگر جعفر والی
جوایز عزت الله انتظامی
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما ۱۳۸۷ برای فیلم ستارهها ۱: ستاره میشود
برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره بینالمللی فیلم بیروت ۲۰۰۸ برای فیلم شب
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما ۱۳۸۶ برای فیلم مینای شهر خاموش
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۴ برای فیلم ستارهها ۱: ستاره میشود
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۳ برای فیلم جایی برای زندگی
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۲ برای فیلم گاوخونی
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۰ برای فیلم خانهای روی آب
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما ۱۳۷۷ برای فیلم حاجی واشینگتن
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۲ برای فیلم روز فرشته
لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۰ برای فیلم خانه خلوت و ناصرالدین شاه آکتور سینما
جایزه ویژه هیئت داوران بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره سه قاره ۱۹۹۱ برای فیلم گاو
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۸ برای فیلم هامون
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۷ برای فیلم گراند سینما
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ برای فیلم اجارهنشینها
برنده هوگو نقرهای بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم شیکاگو ۱۹۷۱ برای فیلم گاو
برنده مجسمه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره سینمایی سپاس ۱۳۴۹ برای فیلم آقای هالو
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0