نمانامه: علی یوسفوطنخواه، پژوهشگر مطالعات عالی تئاتر با رویکرد علوم شناختی و استاد دانشگاه گروههای سینما و تئاتر است. وی همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه حکمت و عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، عضو انجمن علمی «مغز و شناخت» دانشگاه علامه طباطبایی و عضو پیوسته انجمن علمی هنرهای نمایشی است.
زندگینامه:
علی یوسفوطنخواه در سال ۱۳۶۵ در تهران به دنیا آمد و از همان کودکی به تولیدات نمایشی کانون پرورشی فکری کودک و نوجوان علاقمند بود و در مدرسه در گروههای تئاتر و سرود حضور داشت. وی در سال ۱۳۸۰، از طریق آزمون ورودی به هنرستان بازیگری سوره پذیرفته شد. از همان ابتدا با کتب تئاتری ترجمه شده از نظریهپردازان هنر تئاتر همچون استانیسلاوسکی، برتولت برشت، میرهولد و گروتفسکی و… آشنا میشود.
او در اینباره میگوید: «همیشه به این فکر میکردم که چرا روسیه استانیسلاوسکی را دارد؛ آلمان برشت را دارد، هر کشوری نظریهپرداز برجستهای در حوزه بازیگری و تئاتر دارد. چرا ما در ایران نظریهپرداز برجستهای همچون این بزرگان نداریم؟ به همین خاطر از همان ابتدا رویای نظریهپردازی و تدریس تئاتر، دغدغهی من بود».
علی یوسفوطنخواه در سال ۱۳۸۴ پس از اخذ دیپلم بازیگری، به سربازی میرود. در همین دوران، در کنکور سراسری قبول میشود و وارد دانشگاه میشود. پس از اخذ درجه کارشناسی بازیگری، موفق به کسب پذیرش کارشناسی ارشد رشته سینما، تئاتر و تلویزیون از دانشگاه وین اتریش میشود. ولی نمیرود و میماند تا در ایران تئاتر کار کند و کارشناسی ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس بگذراند.
این استاد دانشگاه درباره این برهه از زندگیاش میگوید: «بعد از این که پایاننامهام را بیست شدم، دکتر فرهاد مهندسپور [به شوخی] به من گفت: برو اسم خود را در کتاب رکوردها ثبت کن! ما تا به حال به دانشجویی پایاننامه بیست ندادیم».
با این وجود آموختن را رها نکرد و در نهایت صلاحیت تدریس تئاتر را با نمره «عالی» از دانشگاه تربیت مدرس و از استاد و پیشکسوت بزرگ هنر سینما، دکتر اکبر عالمی دریافت کرد. وی در طرح پژوهشی پایاننامه کارشناسی ارشد خود در حوزه مطالعات تئاتر با رویکرد علوم شناختی به پژوهش پرداخت و دستاوردهای علمی مهمی بدست آورد و با راهنماییهای استاداناش دکتر محمدرضا خاکی(استاد تئاتر دانشگاه تربیت مدرس) و دکتر وحید نجاتی(استاد تمام و عصبشناس دانشگاه شهید بهشتی) مقالات متعدد علمی معتبر بینارشتهای در حوزه مطالعه شناختی در تئاتر، در مجلات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی و بینالمللی به چاپ رسانید.
این پژوهشگر جوان معتقد است که هنر را میتوان با علم پیوند داد و دانشگاه مکان آشنایی با رویکردها و روششناسیهای علمی و بررسی هنر به وسیلهی روشهای علمی است.
علی یوسفوطنخواه در آثاری چون هملت(۱۳۸۲)، چوب بهدستهای ورزیل(۱۳۸۳)، آهنگهای شکلاتی(۱۳۸۹)، باغ وحش شیشهای(۱۳۹۴)، مفیستو(۱۳۹۵)، لاموزیکا(۱۳۹۸) و… بازی و یا کارگردانی نموده است. همچنین با کارگردانان مختلفی از جمله دکتر مسعود دلخواه همکاری نموده است. در سال ۱۴۰۰، طی حکمی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عضویت هیأت علمی رشته سینما در دانشگاه عقیق در آمد. همچنین به عنوان استاد مدعو سینما و تئاتر، در مقطعهای کارشناسی و کارشناسی ارشد، در دانشگاههای تربیت مدرس، هنر تهران، سوره، علم و فرهنگ، آزاد اسلامی واحدهای علوم و تحقیقات، تهران مرکزی و… مشغول به تدریس و پژوهش است.
ارسال دیدگاه
در انتظار بررسی : 0